13. tammikuuta 2013

Hyvän olon neuleita

Töissä riittää kiirettä, päivät tuntuvat pitkiltä ja synkiltä, mutta jossain pilkahtaa jo lupaus keväästä. Auringosta, pidemmistä päivistä. Uusi vuosi tietää uutta alkua ja se tuntuu kaikin tavoin helpottavalta ajatukselta. Tekaisin itselleni työmatkoilla ison tuubihuivin lankakorin kätköistä löytyneestä Crystal-langasta. Kaulurin alle on hyvä piiloutua odottamaan lämmittäviä auringonsäteitä.
Malli: Neulottu kauluri
Lanka: Novita Crystal valkoinen
Puikot: 10 mm pyöröpuikko
Langankulutus: 224 g

Koska lankaa oli vielä jäljellä, tein siitä ensin pannan..

Malli: Neulottu panta (10 silmukan toisto huivin mallineuletta)
Lanka: Novita Crystal valkoinen
Puikot: 8 mm bambupuikot
Langankulutus: 47 g

Ja koska lankaa oli vielä hieman yli yksi kerä jäljellä, jatkoin samalla mallineuleella pipoksi asti. Viimeiset langanpätkät pyöritin muhkeaksi tupsuksi tupsukehikon avulla.Malli: Tupsupipo (52 silmukalla tätä ohjetta mukaillen, resoria 8 krs, pituus ennen kavennuksia n. 21 cm)
Lanka: Novita Crystal valkoinen
Puikot: 8 mm bambusukkapuikot
Langankulutus: 125 g


Pienistä lankanöttösistä tein vielä pari kukkasta pitsikukkakehikkoa hyödyntäen. Helmet ovat joulun alla Tiimarista hankittuja. Kukkaset sopivat esimerkiksi laukkuun tai villakangastakkiin kiinnitettäväksi, tai ovat vain mukava lisä vaikka ystävänpäivätervehdykseen. Tällaiset vähän erikoisemmat langat kannattaa hyödyntää viimeistä langanpätkää myöten, kun kieputtaminen kehikkoon on vieläpä aika helppoa.
Ja niin sain neljä kerää Crystalia kulutettua.. Langankulutus neuleisiin oli 396 grammaa eikä kukkasten ansiosta mitään langanpätkiä jäänyt varastoihin roikkumaan. Valkoiset asusteet sopivat punaisen untuvatakin kanssa kivasti yhteen. Pelkäsin vähän, että langassa olevat paljetit saattaisivat tuntua karkeilta paljasta ihoa vasten, mutta muutaman käyttökerran jälkeen en ole ainakaan huomannut niiden vaivaavan.

Huono onni on seurannut minua viime kuukaudet vähän elämän joka saralla - nyt epäonni löysi tiensä käsitöihinkin, kun näitä neuloessa astuin vahingossa bambusukkapuikon päälle ja se rusahti poikki. Samoin onnistuin hajottamaan vanhan paksun pyöröpuikkoni palasiksi. Onneksi mies ymmärsi, kuinka vakavasta ongelmasta on kyse ja kipaisi hakemaan korvaavia puikkoja lähimarketista, jotta sain neuleet muutamassa päivässä valmiiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti