18. tammikuuta 2013

Bambun pehmeyttä iholle

Vaikka puikoilla seikkailevat vielä talviset alpakka- ja paksut villalangat, on katse siirtynyt jo kevääseen. En ole kesäneuleiden ystävä, joten usein käsityöt jäävät keväällä tauolle, mutta tänä vuonna sekin taitaa olla toisin. Odotan kuumeisesti Novitan kevätnumeroa, jonka olisi kai määrä ilmestyä 8. helmikuuta.

Kevätlangat ovat ilmestyneet ainakin Novitan verkkokauppaan. Puuvilla-viskoosinen Kaste hempeällä värikartallaan vaikuttaa sopivalta keväiseksi kaulahuiviksi. Toisena "uutuutena" huomasin Bambu-langan palanneen valikoimiin. Sain vihdoin pyydettyä neulepisteitä itselleni, jolloin vanhojen Novitan lehtien aarreaitta aukesi minulle. Bambusta taisi löytyä peräti 84 ohjetta, joista ihanin on ehdottomasti kesällä 2009 ilmestynyt palaponcho (kuva lainattu Novitan sivuilta)


Olen toteuttanut vastaavanlaisen palaponchon aikaisemmin villalangasta ja nyt haluaisin kesäkäyttöön bambu-puuvillasekoitteesta vastaavan, mutta laskeutuvamman version. Ainakin kuvassa malli näyttää sopivan valuvalta. Aah, en malta odottaa, että saan sen puikoille! Suurin ongelma on kyllä värin valinta. Bambun värikartta on nimittäin aika hempeä. Harmaa on yksi lempiväreistäni, mutta pitäisiköhän kerrankin ottaa riski.. Ajattelin ponchon toimistokäyttöön pitkähihaisten paitojen kanssa, joten läpinäkyvyydellä ei ole väliä. Aurinkolomalle valitsisin varmaan turkoosin sävyn, mutta suurin osa elämästä on kuitenkin sitä harmaata arkea.

Ohjeesta tuli mieleen myös vinkki pienten vauvojen äideille. Ponchon ideaa voisi soveltaa imetysshaaliksi - itse kaksi vuotta sitten kesällä vastasyntynyttä imettäessäni usein kaipasin jotain näköesteeksi eikä harso ole useinkaan se esteettisin vaihtoehto. Valmiita imetysshaaleja on tietysti olemassa kovaan hintaan, mutta monikäyttöisyys on tämän ponchon etu. Lisäksi konepestävyys on pienten lasten kanssa välttämättömyys ja se on laskettava myös Bambu-langan plussaksi; arkaluontoisimmista materiaaleista tehtyjä huiveja ei uskalla paljon pulauttelevan vauvan kanssa käyttää. Imetysshaalikäytössä mallineule ei kuitenkaan saisi olla ihan noin läpinäkyvä, joten sitä kannattaa muokata, jos mielii ponchon nimenomaan näköesteeksi tai lämmikkeeksi.

Myös pojan vaatteissa ajattelin tulevana kesänä vannoa bambun nimeen. Poikaselle on jo hankittuna Hjertegarn Blend Bamboota ihanana turkoosina sävynä. Haluaisin tehdä poikaselle näiden syksyllä neulottujen villahousujen mallilla vastaavat kesäpöpät. Villahousut ovat ihan pojan suosikit; niitä ei millään saisi ottaa pois sisälläkään. Ajattelin, että kesäkuumalla housut olisivat kotikäytössä mukavan viileät ja pehmeät. Niiden kaveriksi voisi sitten miettiä jotain hupparia tai neuletakkia. Täytyy miettiä.. Myös pojan 2-vuotissynttärit lähestyvät, joten täytyy alkaa miettiä uuden slipoverin tai neuletakin neulontaa virallisia valokuvia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti