8. syyskuuta 2015

Vauvojen talvipipot palmikoillaTämän raskauden aikana olen neulonut vauvoille sekä to do- listalla monta vuotta olleita neuletöitä että hyväksi havaittuja klassikoita. Jälkimmäiseen sarjaan kuuluu tämä Kodin Kuvalehdestä löytyvä ohje.

Lankakopasta löytyi muutama kerä Novitan Hile-lankaa ja päätin neuloa siitä paksummat talvipipot vauvojen ensimmäiseen talveen. Ohjeen mukainen lanka olisi ollut Wool kaksinkertaisena, mutta yksinkertainen Hile 5mm puikoilla vastasi langantiheyttä riittävän hyvin.Malli: Vauvan palmikkopipo, koko 3-4kk
Lanka: Novita Hile roosa (591) ja harmaa (043)
Langankulutus: roosaan 65 g ja harmaaseen 60 g
Puikot: 5mm bambupuikot

Myssyihin olisi kuulunut neuloa nyöri, mutta Hileen paksuudesta johtuen käytin solmimiseen Prismasta löytyneitä satiininauhoja. Yksi tupsu keikkumaan päälaelle ja valmista tuli!

3 kommenttia:

 1. Kiva malli! Taidankin laittaa omalle To Do -listallenikin :)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ihanat -kauniit! Varmasti suloiset pikkuisten päihin! :)
  Onko sinulla vielä tallessa nämä, jos jaksaisit mitata mitat? Voisin itsekin kutoa hetken päästä syntyvälle vauvalle, mutta en yhtään tiedä minkä momoiset, kun merinovillalangassa oli 3 puikko suositus!
  Tuhannesti kiitos, jos jaksat vaivautua! :)

  Yst.terv. Matilda

  VastaaPoista
 3. Hei Matilda! Kun seuraat tuota alkuperäistä ohjetta linkissä ja teet pipon ohjeen mukaan kaksinkertaisella langalla ja 6 koon puikoilla, saat varmasti hyvän pipon. Kokovaihtoehtoja oli kaksi, teille ehkä kävisi se 1-2 kk ikäisen koko. Meidän palmikkomyssyt ovat valitettavasti siirtyneet jo toiseen kaksosperheeseen, joten mittaus ei onnistu.

  VastaaPoista