8. toukokuuta 2014

EläinsatupeittoTämä oli virkistävin projektini pitkään aikaan, nimittäin eläinsatupeitto poikien käyttöön! Osa eläinmalleista on Sanna Vatasen Neulo, virkkaa ja kirjo jämälangasta -kirjasta, osa googletettu netin syövereistä. Yhdistämisen helpottamiseksi tein kaikki palat n. 29 silmukan levyisinä. Palat on virkattu kirjovirkkauksena tasona ja palat on virkattu yhteen kiinteillä silmukoilla. Reunat viimeistelin vielä pylväillä ylijääneillä langoilla.Malli: Eläinsatupeitto (idea ja osa malleista Sanna Vatasen Neulo, virkkaa ja kirjo jämälangasta-kirjasta)
Lanka: Novita Miami
Langankulutus: 410 g
Koukku: 2,5 mmPeitto soveltunee hyvin kesän päiväunipeitoksi vauvalle rattaisiin tai pinnasänkyyn. Isoveli taas ymmärsi heti peiton idean ja rupesi kärttämään satua jokaisesta peiton eläimestä. Nyt on käsitelty pöllö, siili ja orava..

Taidan illalla poikien mentyä nukkumaan vielä viimeistellä peittoa kirjailuilla. Reunan kupruiluille ei kyllä mitään voi, mutta näkyypä ainakin käsityön leima. Tämä oli kyllä kaiken kaikkiaan sellainen hyvän olon käsityö. Työ eteni kuin itsestään ja peitto tulee varmasti hyvään käyttöön.

5 kommenttia:

 1. Kiitos :) tämä on kyllä oma lemppari viime vuosien käsitöistä.

  VastaaPoista
 2. Tähän voi sanoa vain sen, että mäkin haluan itselleni eläinsatupeiton!

  VastaaPoista
 3. Siis aivan mahtava peitto! =D mullakin löytyy tuo kirja jossain kaapin perukoilla ku ei oikein ensimmäisellä selailukerralla iskenyt mikään, mutta taidanpa kaivaa sen esiin , jospa sitä tekisi tuollaisen peiton! =D

  VastaaPoista
 4. Sini O: Ehdottomasti kannattaa tehdä! Kaikista kirjan eläimistä en tosiaan tykännyt ja halusin helpottaa kasaamista tekemällä kaikista paloista samankokoisia, mutta onneksi netistä löytyy vaikka mitä ihania ristipistomalleja! Se kirjan pyörylähame on kans ihana, mutta niiden yhdistäminen ei hirveästi innosta :)

  VastaaPoista