5. huhtikuuta 2012

Pääsiäishautomo

Onnea ovat aurinkoiset päivät ja pojan pitkät päiväunet rattaissa. Olemme siirtyneet yksiin päiväuniin ja parhaimmillaan tällä viikolla unien pituus on venynyt yli kolmeen tuntiin. Luksusta! Kotitöiden tekemisen jälkeen saa vielä ihanasti omaa aikaa neulomiseen, kahvikupposeen ja digiboksin tyhjentämiseen.
Isompien käsitöiden jälkeen oli mukava tehdä jotain nopeaa, kevyttä ja pientä. Pääsiäinen on sopivasti kulman takana, joten virkkailin Huopasesta Novitan ohjeiden inspiroimana pääsiäispupujapupu-pannumyssyn ja tipuaiheisia pannulappuja. Huovutin virkkaukset pesukoneessa ja koska oikeaa tarpeistoa minulla ei neulahuovutukseen ole, valkoinen huopa ajoi asiansa yksityiskohdissa. Täytyykin pistää muistiin itselle, että ennen seuraavia huovutuksia on kyllä hankittava joku karkea harja. Olen tehnyt Huopasesta aiemmin huopatossuja ja se niistä lähtevä nukka ajaa kyllä kenet tahansa hermoromahduksen partaalle.

Muokkasin ison pupun ohjetta niin, että virkkasin sen kympin koukulla kaksinkertaisella langalla 55 ketjusilmukalla ja päätäkin pienensin vastaavasti muistaakseni 23 ketjusilmukkaan. Pupun huovutus koneessa ei oikein onnistunut, kun lopputulos jäi todella karvaiseksi, mutta onpahan harvinaisen pörröinen pupu siis kyseessä. Alkuperäisen ohjeen mukaan pupu olisi vaatinut kolme kerää Huopasta, mutta piheys iski ja siksi pupu on nyt pienempi. Noilla silmukkamäärillä keristä jäi vielä ylimääräistäkin, niistä voi huovuttaa vaikka pääsiäismunia. Pikkupupuista jäljelle jääneestä vihreästä virkkasin ilman ohjetta korin pääsiäismunille.Pupuperhe ja tipuset eivät jää kokonaisuudessaan meille asumaan, vaan ajattelin ilahduttaa pojan isovanhempia, kun kyläilemme kummassakin mummolassa pääsiäisen aikaan.

Rentouttavaa pääsiäistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti