21. joulukuuta 2012

Tonttusukat
Joulupallojen neulomisen myötä taisin todella hurahtaa kirjoneuleeseen. Sorruin eräällä pikaisella kauppareissulla ostamaan Joulun kauneimmat käsityöt - lehden ja heti kotiin päästyäni päätin vielä nopeasti neuloa äidille tonttusukat kotoa löytyvistä langoista. Mielestäni tonttukuvio oli itsessään riittävä koriste sukkiin, joten jätin muut koristukset neulomatta. Lisäksi hiukan yksinkertaistin tonttukuviota jättämällä mm. vyön neulomatta. Kokemattomalle kirjoneulojalle kolmessa langassa puikoilla oli jo riittävästi haastetta!

Sukka on neulottu koon 41 jalalle ja siinä on 60 silmukkaa, jolloin tonttuja mahtuu sukkaan 10 kappaletta. Sukat on neulottu kotoa löytyvistä langoista, eli joulunpunaisesta ja valkoisesta 7 Veljeksestä ja harmaasta Karismasta. Tein sukan muuten aika lailla Novitan perussukkaohjeen mukaan.

Hovikuvaajani kävi nappaamassa nämäkin kuvat pakkasessa, kun toinen sukka oli vielä puikoilla. Joulun jälkeen täytyy kyllä hankkia joku sukkablokkeri pingotusta varten.. Nyt vähän jännittää raaskiiko lahjansaaja ollenkaan ottaa sukkia käyttöön vielä tänä jouluna..

Ko. lehdessä oli muitakin houkuttavia ohjeita, mm. tonttupatalaput (malli 4), virkatut pienet lumikukat (malli 28) sekä pienet joulukuusenkoristeet (malli 37). Mitään suurta ei muutama päivä ennen joulua kannata ruveta tekemään, mutta pientä ja söpöä ehtii kyllä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti