30. joulukuuta 2012

Neulesuunnitelmia tulevalle vuodelle

Neulomisesta on vuoden 2012 aikana tullut rakas, mutta ainut harrastukseni. Pienen pojan työssäkäyvänä äitinä olen priorisoinut perheen yhteisen ulkoilun korkeammalle kuin omat jumppani. Tulevana vuonna yritän palailla jumpan pariin, mutta haluan pitää myös käsityöt päivittäisenä henkireikänä. Mikään ei ole tällä hetkellä rentouttavampaa kuin saada konkreettisia asioita valmiiksi omilla käsillä.

Tähän mennessä olen tehnyt lähes pelkästään käsitöitä muille. Tähän täytyy tulla muutos. Juuri nyt en halua käyttää rahaa omiin vaatehankintoihin, mutta neulomalla esim. huiveja ja muita asusteita saisin pikkurahalla piristystä vaatekaappiini. Peruslangoista minulla on kattava lankavarasto, joten ei tarvitsisi kuin ottaa aika esim. niiden omien villasukkien neulomiselle. Poikanen ei ihan oikeasti tarvitse joka kuukausi uutta pipoa..

Lisäksi haluaisin lisätä käsitöihin vaikeustasoa. Koska aktiivisimmat neulomiskauteni olivat yli 10 vuotta sitten, olen aloittanut helpoista ja nopeista käsitöistä. Yksi keino olisi opetella vähän englanninkielistä neulesanastoa, jolloin esimerkiksi Ravelryn kautta aukeaisi aivan uusi neulemaailma. Yksi tekniikka, johon haluaisin tutustua, olisi sukkien neulominen varpaista varteen ja kahden sukan neulominen samanaikaisesti. Ohjeet minulla jo on, nyt puuttuu enää riittävän pitkä pyöröpuikko.

Haastavuuden lisäksi haluaisin panostaa enemmän neuleiden viimeistelyyn. Aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja lueskella kokeneemmilta ohjeita pingotuksesta, päättelyistä yms. Lisäksi voisi ottaa tavaksi neuloa jokaisesta langasta ohjeen mukaisen mallitilkun.. Myönnetään, olen vähän malttamaton aina, kun inspiraatio iskee. Oli asia sitten mikä tahansa.

Vuoden 2013 konkreettisina haaveina olisivat mm. nämä neuleet: (kuvat lainattu lähteistä)

Revontuli-huivi (Ulla 03/07)Neulottu kolmiohuivi (Novita syksy 2012)Neulotut polvisukat (Yhteishyvä)Naisen neulottu liivimekko (Yhteishyvä)Lisäksi aiemmin esittelemäni palaponcho on osoittautunut sen verran hitiksi, että taidan neuloa jostain maailman pehmoisimmasta langasta toisen samanlaisen, tällä kertaa mahdollisesti harmaana.

Yhteenvetona voisi ehkä todeta, että vuonna 2013 haluaisin helliä itseäni laadukkailla, ihanilla neuleilla, joihin voi kääriytyä ja, jotka lämmittävät niin kotona kuin muualla kulkiessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti