22. toukokuuta 2012

Ruudukko

Jämälangoista ja uusista langoista syntyi pojalle kesäinen torkkupeitto. Lankana on Novitan Miami ja väreinä keltainen, vihreä ja valkoinen. Isoäidinneliön virkkausohjeen otin Novitan sivuilta. Yhden neliön koko on n. 15 x 15 cm ja koko peiton koko n. 80 x 115 cm. Valkoista lankaa jäi vielä sen verran, että taidan myöhemmin virkata vielä kaksi reunakerrosta lisää, jotta peitto paremmin istuu myös pinnasängyn päiväpeitteeksi. Pääasiallisesti peite on päiväunivilttinä rattaissa. 

Kuvissa mallina poseeraa pojan lisäksi Uffe-nalle. Olemme viime aikoina opetelleet nukkumaanmenorutiineja omassa huoneessa ja Uffe-nallen laittaminen unille on osa iltatoimia. Uffe tosin nukkuu yönsä pojan vanhassa äitiyspakkauksen laatikossa, ei sentään pinnasängyssä. 

Pojasta parasta oli mennä piiloon peiton alle ja työntää sormia koloista läpi..Isoäidinneliöt on muuten yksi juttu, joista en tykännyt ennen kuin minusta tuli äiti. Mutta nyt haaveilen mm. keinutuolista tai kolmen istuttavasta pihakeinusta..


2 kommenttia:

  1. Hieno peitto! Kiva kun poikakin tykkää peiton ominaisuuksista :) En minäkään aiemmin tykännyt isoäidinneliöistä, mutta vauvan peittona ne toimivat loistavasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotte! Peitto on ollut tosi kätevä rattaissa ja poika tykkää päiväunilta herättyään hypistellä sitä sylissään.

    VastaaPoista