8. huhtikuuta 2012

Kevätlapaset taaperollePoika kasvoi yli ihanista alpakkatumpuistaan, joten oli aika tarttua puikkoihin ja neuloa pojalle kevätlapaset sopimaan vihreä-ruskean välikausihaalarin kanssa. Inspiraatio ja varren toisto on peräisin legendaarisista junasukista, muu toteutus on sovellettu aikaisemmin neulomieni tumppujen silmukkamääristä. Peukku on taaperon lapasissa jo tärkeä juttu, näillä pitäisi saada parempi ote vauvakeinusta ja taaperokärrystä. Esikoisen äitinä olen onnistunut hankkimaan useammankin parin ihan vääränmallisia rukkasia, joilla ei ole toivoakaan saada kiinni esimerkiksi lapiosta.. Olisi kuitenkin kannattanut tehdä näiden lapasten peukusta hiukan pidempi esim. lisäämällä siihenkin nurja raita "kasvuvaraksi".Kevätlapaset 1-vuotiaalle taaperolle

Tarvikkeet: Novita Wool ruskea (695) ja Nalle Aloevera vihreä (348)
Puikot: Bambusukkapuikot 3,5

Tee ensin oikean käden lapanen. Luo 44 silmukkaa vihreällä langalla sukkapuikoille ja neulo 2 o, 2 n, yht. 12 krs. Jatka vihreällä sileää 1 krs. Vaihda ruskea lanka ja neulo sileää 1 krs. Neulo seuraavaksi 4 krs nurjaa. Vaihda vihreä lanka ja neulo sileää 4 krs. Neulo seuraavaksi ruskealla langalla 4 krs nurjaa. Vaihda vihreä lanka ja neulo 2 o, 2 n, yht. 12 krs. Jatka ruskealla langalla 1 krs sileää, jonka jälkeen 4 krs nurjaa. Vaihda vihreä lanka ja kavenna jokaiselta puikolta 1 s= yht. 40 silmukkaa, jatka vielä 3 vihreää krs. Vaihda ruskea lanka ja neulo sileää 1 krs, jonka jälkeen 4 nurjaa krs. Vaihda vihreä lanka ja neulo sileää 6 krs, jonka jälkeen ota  1. puikolta reunasta viisi silmukkaa apulangalle ja luo korvaavat silmukat puikolle = peukalonreikä. Jatka sileää vihreällä vielä 6 krs, jonka jälkeen neulo ruskealla vielä 4 krs nurjaa. Jatka vihreällä ja tee kavennuksia jokaisella kerroksella siten, että 1. puikolla neulo 1 o, tee ylivetokavennys (nosta 1 neulomatta, neulo ja vedä neulomaton silmukka neulotun yli), 2. puikolla neulo toiseksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka takareunastaan oikein yhteen, neulo 1 o, 3. puikolla 1 o ja ylivetokavennus ja 4 puikolla neulo toiseksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka takareunastaan oikein yhteen, neulo 1 o. Kun kaikilla puikoilla on 2 silmukkaa, päättele lapanen hyvin. Neulo vasemman käden lapanen vastaavasti, mutta tee peukalonreikä 2. puikon loppuun. 

Poimi peukalonreiästä 5 apulangalla olevan silmukan lisäksi 8 silmukkaa ja neulo sileää 7 krs, silmukat jaettuna kolmelle puikolle. Kavenna sitten jokaisen puikon alussa ensimmäiset silmukat oikein yhteen. Päättele, kun puikoilla on 2 s per puikko. 

4 kommenttia:

 1. Hienot ja sopii hyvin haalarin kanssa!

  VastaaPoista
 2. Hauska lapasohje!
  Hassua kun on niin tutun näköinen kuva, koska meidän tytöllä on tuo sama haalari vihreänä ja mummon neulomat vihreät Nalle-lapaset. Pipo vaan on erilainen :)

  VastaaPoista
 3. Kaisa, se onkin tosi raikas ja kiva haalari ja halusin sen vihreänä siltä varalta, että meilläkin on joskus tyttö, ettei kaikki haalarit olisi sinisiä :)

  VastaaPoista