7. syyskuuta 2015

Pipoja pieniin päihinSynnytystä odotellessa ehdin neuloa myös pienet pipot vastasyntyneiden päihin. Tämänhetkisen tiedon mukaan vatsassa on yksi kumpaakin sukupuolta (mutta kuten kaksosten kanssa yleensä, näkyvyys on ahtaudesta ja asennoista johtuen ollut läpi raskauden huono. Pieni yllätysmomentti saattaa vielä tulla synnytyksessä.) Tytölle neuloin herkkää valepalmikkoa roosansävyisellä Onni-langalla, pojalle vaaleansinisen sydänpipon Baby Merino -langan vikoista nöttösistä.

Näin yleisohjeena selvitin useamman netissä olevan ohjeen perusteella, että ohuella langalla vastasyntyneelle neulottuna silmukoita riittää noin 80 käyttäen 2,5 tai 3 mm puikkoja. Ennen kavennuksia pipoa kannattaa neuloa noin 10-11 cm ja lopullinen pipon korkeus saisi olla noin 15 cm. Vastasyntyneen päänympärys on usein 33-37 cm.

Valepalmikkopipoon loin 84 silmukkaa. Valepalmikon (tai toiselta nimeltään pitsipalmikon) perusohjeen voit lukea täältä. Sininen pipo on toteutettu 80 silmukalla ja siihenkin halusin jotain jujua, joten kirjoneuleen sijaan neuloinkin sydänkuviot nurjina silmukoina. Minun vatsassani olevat kaksoset ovat viihtyneet kaksiossaan jo 39. viikolle, joten myssyistä ei ollut tarpeen tehdä keskoskokoa.Malli: Tyttövauvan pipo valepalmikkoneuleena
Lanka: Novita Onni kirjava pinkki (832)
Langankulutus: 26 g
Puikot: 3mm bambusukkapuikotMalli: Poikavauvan pipo (sydän neulottu nurjilla silmukoilla ja kaavio löytyy Pinterestistä)
Lanka: Drops Baby Merino, jäänsininen (11)
Langankulutus: 18 g
Puikot: 3mm bambusukkapuikot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti