3. tammikuuta 2015

Huopatossut taaperolle
Nuorempi poikamme nukkuu päiväunensa aina rattaissa. Hänen jalkansa alkavat pian kasvaa toppatossuista yli, joten neuloin huopikkaat, joiden alle mahtuu lämmikkeeksi lisääkin villaa.

Malli: Huovutetut vauvan tossut sovellettuna kokoon 22/24
Lanka: Novita Joki ja 7 veljestä
Langankulutus: Joki 58 g ja 7 veljestä n. 40 g
Puikot: Varressa 3,5 mm bambut ja terässä 7 mm bambutTein tossuista alkuperäistä ohjetta suuremmat, jotta ne mahtuvat noin 22-24 koon jalkaan. Tossuissa oli aloituksessa 46 silmukkaa, nilkassa kavensin 6 silmukkaa kummaltakin puolelta ja tein tossuille pituutta yli 19 cm asti. Tossut huovutin 1,5 tunnin kirjopesuohjelmalla. Lopputulosta ei tarvinnut kovin paljon venyttää. Annoin töppösten rauhassa kuivua muotoonsa talouspaperilla täytettynä. Kiitokset Pizzicatolle hienosta ohjeesta! Ohje sopii hyvin myös vasta-alkajille, koska tossu neulotaan kokonaan tasona kahdella puikolla eikä tarvitse tehdä kantapäätä. Pidän tossujen suloisesta töppösmäisestä ulkomuodosta. Vanhemmalle pojalle olen neulonut tossut aikoinaan kiinteällä varrella ja sukkaohjeella, mutta kivempi taitaa tulla näin. 

Varret on neulottu erikseen ja myöhemmin ompelulangalla kiinnitetty töppösiin. Olen toteuttanut varren neulomalla 28 kerrosta 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta, sitten yhden kerroksen oikein ja sitten kääntämällä neulomissuunnan, jotta saan sileää neulosta kääntövarteen. Mitään oikeaa ohjetta minulla ei tähän ole.  Varren sydänkuvio löytyy esim. Pinterest-seinäni kirjoneulekaavioista. Harsin myös varren alareunan kevyesti tossuihin kiinni. Toivon, että kääntövarren sisäpuolella oleva joustinneulevarsi pitäisi töppöset pojan jaloissa..

Huopatossut tuntuvat olevan nyt kovasti pinnalla esimerkiksi Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä. Itse olen tehnyt aikuisille niin monena vuonna tossuja, että iski hetkellinen huovutusväsymys, mutta uutta inspiraatiota sain ryhmissä nähdyistä vauvojen huopatossuista. Ehkä en sanokaan neulotuille huopatossuille ihan vielä hyvästejä, vaihdan vain kohderyhmää.

1 kommentti: