28. joulukuuta 2014

Vielä viimeisen kerran huopatossuja

Perinteitä kunnioittaen testailin tänäkin talvena uutta huopatossumallia. Oma isä sai isänpäivän kunniaksi uudella ohjeella tehnyt varrelliset huopatossut ja samalla ohjeella tein nyt jouluksi lasten toisille isovanhemmille uudet huopatossut. Tein kummatkin huopatossut suuremmalla silmukkamäärällä kuin alkuperäisessä ohjeessa ja isommat tossuista neuloin teräosasta yli 50 cm mittaiseksi ennen huovutusta.Malli: Varrelliset huopatossut (näissä sovellettu koot n 40/41 ja koko 44/45)
Lanka: Novita Huopanen ja Isoveli ja Huopanen ja 7 veljestä nostalgia ja musta
Langankulutus: Pienemmät 210 g ja isommat lähemmäs 230 g
Puikot: 5mm kaksinkertaisena neulottuun varteen ja 7mm yksinkertaiseen Huopaseen

Kuten arvata saattaa, on pesukoneemme 1,5 tunnin pesuohjelma 40 asteessa aika raju käsittely ja jouduin pyytämään miestäni venyttämään tossut lopullisiin mittoihinsa. Varsinkin isommat tossuista jäivät mielestäni silti hiukan liian nafteiksi, toivottavasti ne asettuvat käytössä saajansa jalkoihin. Huovutuksessa vaikeinta on lopputuloksen ennustaminen. Monet taitavatkin huovuttaa kuivausrummun avulla, jolloin huovutuksen etenemistä voi käsittääkseni paremmin tarkkailla.

Tämä taisi olla nyt kolmas joulu, kun joulupaketeista paljastuu huopatossuja. Nyt saa tämä idea olla, taidan muutoinkin jättää itsetehdyt joululahjat ensi vuonna vähemmälle. Käytin tämän vuoden joululahjoihin kaiken pojilta liikenevän vapaa-aikani ja nyt joulun jälkeen takki on aika tyhjä. Vaikka toisia on kiva ilahduttaa (?), taidan jatkossa tehdä itsetehtyjä lahjoja vain harvoille ja valituille. Niin aikaa jää tehdä omillekin pojille jotain lämmintä ja ihanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti