21. marraskuuta 2014

Neulojan joululahjatoivelista

Täällä on virittäydytty lähestyvään jouluun jo kuukauden verran neulomalla salaisia projekteja lähipiirille. Blogissakin on hiljaista, kun mitään julkaistavaa ei vielä ole. Tässä kuitenkin vinkkejä neuloosista kärsivän joululahjatoiveisiin. Kuvien tavarat kotoa löytynyttä kuvausrekvisiittaa.
Tänä syksynä on julkaistu erilaisia käsityökirjoja, joista voi ammentaa inspiraatiota tulevalle vuodelle. Esimerkiksi Rakas villasukka sopii villasukkia neulovalle, virkkaajan mieleen voisi olla jo keväällä ilmestynyt Virkkurin jatko-osa Muotoja ja pintoja. Joulupyhinä voisi myös rentoutua tekemällä 100 virkattua lumihiutaletta, mutta tähän lahjaan kannattaa ehkä laittaa myös sopivaa lankaa ja tarpeeksi pieni koukku mukaan. Lisää haastetta villasukkiin voi saada opettelemalla tekniikan, jolla neulotaan Varpaista varteen: 2 sukkaa kerralla. Kokenut neuloja voi ihastua myös Cookie A:n sukkakirjoihin.Käsitöistä innostunut voisi ilahtua käsityölehden tilauksesta. Itse maksoin juuri Novitan tilauksen, mutta oikein hyvällä tilaajalahjalla saattaisin innostua muidenkin lehtien kokeiluista. Ompelijan mieleen voisi olla Suuri Käsityö tai Moda.Haluttu lahja on myös lahjakortti esimerkiksi lankakauppaan. Ainakin omalla kohdalla langat hupenevat loppuvuonna muille lähteviin lahjoihin, joten alkuvuodesta on taas lankakopassa runsaasti tyhjää tilaa. Siinä, missä itse neulon pääsääntöisesti edullisista markettilangoista, voi lahjakortin turvin panostaa kalliimpiin kokeiluihin. Lahjakortteja on saatavilla myös verkkokauppoihin.Mikäli lahjaan haluaa panostaa enemmän, on yksi vaihtoehto tablettitietokone. Tähän syksyyn asti olen tihrustanut kirjoneuleruudukoita puhelimen näytöltä, kunnes vihdoin tajusin, että miehen iPadin näytöltä on noin sata kertaa helpompaa seurata kirjoneuleita. Apuna voi vielä käyttää viivotinta oikean rivin seuraamiseen. Meillä ei ole tulostinta kotona, joten useimmat ohjeet ovat tosiaan sähköisessä muodossa. Tabletista on toki iloa muillekin perheenjäsenille.Tosineuloja juo kahvinsa tietysti Keep calm and knit on- mukista. Lisäksi pakettiin voi lisätä erilaisia hauskoja neulonta-aiheisia käsityökasseja, t-paitoja, riipuksia yms. Juuri neulomiseen hurahtanut tarvitsee tarvikepaketin tai lisää eri paksuisia puikkoja, puikkomittaa tai päättelyneulaa. Kauemmin neulonut haluaa ehkä kokeilla neliskanttisia tai eri materiaalista tehtyjä puikkoja tai hankkia kokonaisen pyöröpuikkosetin vaihtopäineen ja kaapeleineen. Tai miten olisi säilytyslaatikko näille neuletarvikkeille tai punottu kori langoille?Monet neulojat ilahduttavat läheisiään itse tehdyillä lahjoilla. Moni voisi ilahtua myös juuri hänelle taidolla neulotuista villasukista tai muusta käsintehdystä lahjasta. 

Mistä käsitöihin liittyvästä lahjasta sinä ilahtuisit?

4 kommenttia:

 1. Arvostan kaikkea itse tehtyä, joten kaikki villasukista hiuskoristeisiin kelpaisi mulle. Tekstistäsi bongasin tuon idean Novita-lehden tilauksesta...taidanpa vinkata tuosta venhemmilleni, kun pohtivat lahjaa mulle ;)

  VastaaPoista
 2. Myös esim. Britanniasta saa tilattu helposti ihania lehtiä: http://craft.buysubscriptions.com/Subscriptions-oxid/ Itse olen tilannut tuolta Simply Crochet ja Cross Stitcher -lehtiä a voin lämpimästi suositella :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä ideoita ja vinkkejä, noista moni kanssaneuloja ilahtuisi. :) Tykkään itse siitä kun lahja on ajatuksella hankittu tai tehty. Eräänä jouluna mies antoi minulle lahjaksi lompakon mihin hän oli tilannut hamsterini kuvan kanteen. Hamsterin kuva oli minun ottama ja sopi kyllä lompsan kanteen mitä parhaiten. Se on kyllä yksi ikimuistoisimmista lahjoista mitä olen ikinä saanut -mies todella yllätti! Minulle eläimet ja varsinkin lemmikit ovat hyvin tärkeitä, ja hän tiesi sen. :) Kaikki itse tehdyt tai käsitöihin liittyvät lahjat myös aina ilahduttaa -äitini varsinkin tekee paljon käsitöitä ja odotan innolla ainakin yhtä villapaitaa, jonka tiedän olevan valmistumassa minulle (olen sitä kokeillut jo päällekin valmistusvaiheessa)... Se on suuremmoista kun joku jaksaa väkertää toiselle jopa villapaidan lahjaksi pitkin vuotta -en voi kuin ihailla! :) Toisaalta ilahtuisin valtavasti myös siitä jos joku antaisi minulle aineettoman lahjan --esimerkiksi tekisi lahjoituksen lempijärjestölleni minulle tärkeitten asioitten puolesta. Ja kierrätyslahjat -jos lahjan löytää kirpparilta niin se on ihan huippua mun mielestä. Olen esim veljenpojalle ostanut kerran ihan käyttämättömän nallen kirpparilta parilla eurolla, kun sama maksaa kaupassa pari kymppiä. :)

  Mutta lahja kuin lahja, en muista koskaan saaneeni huonoa lahjaa. Ja mikä vain lahja ilahduttaa yleensä. No --paitsi jos minulle antaisi turkiksen tai turkistuotteen lahjaksi niin sitä en ikimaailmassa voisi käyttää omien vakaumuksieni ja eettisten periatteitteni vuoksi! On tärkeää siten, että lahjan antaja kunnioittaa saajan periaatteita ja on tietoinen niistä. Itse annan tänä vuonna itse tehtyjä lahjoja ja kortteja. Miehelle tosin ostin jotain tarpeellista muutakin, kun itse tehtyä hän on sanut ihan vasta. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun tänne viriää vinkkejä ja keskustelua joululahjoista.

  Itse olen löytänyt pari vuotta sitten oman tapani suhtautua joululahjoihin. Kauppakeskuksissa juokseminen ilman mitään lahjainspistä "pakkolahjoja" keksiessä oli stressaavaa, viimeiset pari vuotta olen tehnyt läheisimmille ihmisille pienet muistamiset itse. Suurin ilo jouluun liittyen liittyykin varmaan juuri joululahjojen valmistamiseen, on niin kiva miettiä kullekin sopivaa mallia, lankaa ja neuloaneuloaneuloa :) Tänäkin vuonna olemme ostamassa ainoastaan yhdet lahjat pojille, muita ei ole tarkoitus ostaa. Valokuvakirjojen teettäminen kuuluu myös tähän "itsetehdyn" lahjan kategoriaan. Tiedostan kyllä sen, että tämä on mahdollista vain siksi, että meillä on niin suppea lähipiiri ja siksi, että olen lasten kanssa vielä kotona.

  Omien lahjojen toivomisessa olen nykyään maailman surkein. Tuntuu, että en tarvitse mitään ja meidän neljän hengen koti on tupaten täynnä tavaraa muutenkin. Minun puolestani voisi sopia, että vain meidän pikkuisille tulisi paketteja, me aikuiset emme tarvitse mitään. Mutta jos joku välttämättä haluaa jotain hankkia, ainakaan mikään neulomiseen liittyvä ei mene hukkaan :)

  VastaaPoista