8. joulukuuta 2013

Vauvan kotiintuloasusteet



Pikkuveljen osana on periä kaikki esikoiselta jääneet vaatteet, lelut ja asusteet. Halusin kuitenkin neuloa omat ensiasusteet pikkuiselle.



Malli: Vauvan palmikkopipo, koossa 1-2 kk
Lanka: DROPS Merino Extra Fine vaalea beige (08)
Langankulutus: 63 g
Puikot: 5 mm bambupuikot

Aiempi toteutus Kodin kuvalehdessä julkaistusta ohjeesta oli täällä. Tästä piposta halusin huomattavasti pienemmän, joten otin käyttöön ohjetta pienemmät puikot. Lopputulos onkin todella pikkuruinen, mutta eiköhän se vastasyntyneelle mahdu. Suloiset tupsut viimeistelevät ilmeen.



Malli: Vauvan neulotut pörrösukat, sovellettu vastasyntyneelle
Lanka: Novita Teddy luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 30 g
Puikot: 5 mm bambupuikot

Myös Teddystä olen aiemmin neulonut pörrösukat, nyt sovelsin ohjetta pienemmälle vauvalle ottamalla silmukkamääräksi varressa 20 ja muussa jalassa 16. Aika pienet tuli ja vartta voi pitää joko taitettuna kaksinkerroin tai auki.



Malli: Mini Motif Baby Mittens
Lanka: DROPS Merino Extra Fine vaalea beige (08) ja Novita Wool luonnonvalkoinen
Langankulutus: 21 g
Puikot: 3,5 mm bambupuikot

Inezin blogissa törmäsin aivan ihanaan vauvantumppuohjeeseen, jota oli pakko päästä testaamaan omalle vauvalle. Lankalaatikosta löytyi enää luonnonvalkoisen Woolin rippeet ja pieni nöttönen Dropsin merinovillaa, mutta niillä sain juuri neulottua nämä valkoiset lumipöllölapaset. Pikkuiset pingviinit on varmaan pakko vielä toteuttaa, jos joulukiireiltä ehdin ennen vauvan syntymää.



Turvakaukalo on tosiaan pakattu vauvan kotiintuloa odottamaan. Täällä pääkaupunkiseudulla kovat pakkaset ovat toistaiseksi pysyneet loitolla, joten alustavaksi kotiintulosetiksi olen ajatellut esikoista varten ostettua pöllöhaalaria yhdistettynä kaukalon lämpöpussiin. Lisälämmöksi olen pakkaillut mukaan vielä esikoiselle neulotun villaisen palmikkopeiton. Peiton tiedot löytyvät täältä. Jos pakkaset kiristyvät, täytyy fleecehaalari korvata toppapussukalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti