31. elokuuta 2012

Pöllö
Malli: Virkattu pöllö (oma malli)
Lanka: Novita Hanko, valkoista n. 150 g ja ruskeaa n. 80 g, lisäksi muutama gramma jämälankoja (turkoosi Miami ja musta Tennessee)
Puikot: Virkkuukoukku 6,0
Hinta: 11,10 eur

Pieni poikani on ollu koko viikon flunssassa. Energiaa riittää aina toisinaan ihan riehumiseen saakka, mutta muuten poika on ollut röhäinen ja väsynyt. Ajattelin ilahduttaa poikaa ikiomalla pehmolelupöllöllä, koska pöllö sattuu olemaan yksi 1,5-vuotiaan lempieläimistä kuvakirjojen perusteella. Aloitin virkkauksen eilen Pikku Kakkosen aikaan, jatkoin sitä muutaman tunnin illalla pojan mentyä nukkumaan ja pöllö tuli valmiiksi tänään pojan herättyä melkein kolmen tunnin superpäikkäreiltään. 

Pöllön inspiraatiota haeskelin vähän netistä ja tämä linkki: Big Snowy Owl toimi oman ideani lähtökohtana. Toteutustavaksi valitsin virkkauksen, kun kaapista löytyi sopiva määrä Hanko-lankaa, joka suorastaan kutsui virkkaamaan. Hiukan pienempi koukku olisi taannut tiiviimmän lopputuloksen vanun kannalta, mutta tuskin vanu pääsee tuostakaan pursuilemaan läpi. Pöllö on virkattu kiinteillä silmukoilla ja silmissä on käytetty pylväitä. Lopputulos on mielestäni hauska ja poika oli pöllöön kovin ihastunut. 

1 kommentti: